Op dinsdag 15-1-2019 organiseert ACT! de webinar ‘Consultatie regionale professionalisering Passend Onderwijs’.

Aanleiding is het zowel ontbreken van initieel als post-initiële beroepsgerichte opleidingen t.b.v. Passend Onderwijs. Sinds de start van deze wet zijn er bergen verzet om deze te implementeren. Dat heeft geleid tot vele protocollen, processen en handelingsvoorschriften. Daarmee wordt het gros van kinderen conform bedoeling beter bediend in reguliere settings. Echter andere waarnemingen zijn er ook: het aantal verwijzingen naar het speciaal onderwijs loopt op, en omvang/duur van thuiszitcasussen blijft alarmerend. Bij complexe thuiszitcasussen wordt er ‘accidenteel’ geleerd, waardoor het wiel een volgende keer niet beter draait. Maatwerk wordt ervaren als lastig, waardoor het beroep doen op maatwerk vanuit ouders voor hun kinderen niet altijd mogelijk is of wordt gemaakt.

Indien de wet Passend Onderwijs regionaal/lokaal is geïmplementeerd, er ketelpartners samenwerken, er dus integrale aandacht is om inclusiever onderwijs te organiseren, dan zou regionale professionalisering daartoe passend en ondersteunend kunnen zijn.

Is regionalisering van de professionalisering Passend Onderwijs gebaseerd op aannemelijke-, haalbare- en wenselijke aannames? is het mogelijk om zowel een regionale professionaliseringsbehoefte als overeenkomend aanbod vast te stellen? En wie zou dat dan moeten coördineren, uitvoeren en evalueren?

Tijdens de aangekondigde webinar komt bovenstaande aan de orde op een consulterende wijze.

Wij zien uw aanmelding met enthousiasme tegemoet. U kunt zich onderschrijven met onderstaand formulier.

Webinar ‘Consultatie regionale professionalisering Passend Onderwijs’
Getagd op:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.